Malzemeler
- 500gr tavuk göğsü
- 1 Soğan
- 1 Kırmızı Biber
- 1 Çarliston Biber
- 1 Çay bardağı mısır
- 1 Çay bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
- 2 Yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yufka
- 1 Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
Tavaya yağımızı alıp soğan, tavuk ve biberlerimizi iyice kavuruyoruz. Bezelye mısır ve baharatları ekleyip biraz daha soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Yufkaların aralarına yoğurt sürüp üst üste koyup dörde bölüyoruz. Orta boy kâseye bir parçasını alıp yerleştiriyoruz ve harsımızdan yufkamıza koyup kâsenin dışında kalan kısımları üstüne örtüp ters çeviriyoruz. Tüm yufkaları aynı şeklide hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürüp susam ve çörek otu serptikten sonra 250 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 Yorum